Dansrooster 2019 - 2020

Lessen starten terug vanaf 10 September 2019

 

Jeugdhuiscentrum Rondpunt 26 Genk

Dag Stijl Uur Docent
Dinsdag Jazz Technieken (Open Level) (VOLZET!)      18.30 - 19.30        Naika
  Hip Hop 11+ (VOLZET!) 19.30 - 20.30 Naika
  High Heels Class 16+ 20.30 - 21.30 Naika
Woensdag Hip Hop kids 5+ 17.00 - 18.00 Chayenne
  Hip Hop 8+ 18.00 - 19.00 Chayenne
Donderdag Hip Hop 11+ 18.30 - 19.30 Chiara
  Hip Hop 14+ 19.30 - 20.30 Chiara

SportinGenk Park (Sportcentrum Genk)

Dag Stijl Uur Docent
Woensdag Hip Hop Diversity (Open Level) 19.00 - 20.00 Gaiane
  Dancehall (Open Level) 20.00 - 21.00 Gaiane
Donderdag Feminine (Open Level) 20.30 - 22.00 Wout
 

Ook eens meedoen?

In onze danslessen wordt er veel belang gehecht aan zowel danstechnische vaardigheden als dansbeleving en expressie. De kinderen en jongeren tonen hun groei dan ook graag met veel enthousiasme in onze jaarlijkse dansvoorstelling.

Neem snel een kijkje bij onze danslessen en foto’s en aarzel niet om een proefles aan te vragen.

Gratis Proefles

 

 

Kalender 2019/2020

Dag Activiteit Uur Zaal
10/09/2019 Start Lessen Nieuw Dansjaar 2019-2020   Zie Dansrooster Zie Dansrooster
6/06/2020 Jaarlijkse Danshow   Casino Genk/Waterschei

 


Dansstijlen

 

Hip Hop

Ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in The Bronx. Bij ons kan je al op leeftijd van 5 jaar komen Hip Hoppen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom! Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren.

De dansstijl blijft zich dan ook steeds ontwikkelen. Zowel bij docenten Naika, Chayenne als Chiara kan men terecht voor de Hip Hop les. Zo heeft ieder docent zijn eigen invloed en is geen enkele les vergelijkbaar.

Jazz Technieken

De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken) en veel bewegingen met licht gebogen benen.

Deze les wordt gegeven door docent Naika. De les is een mix van basis technieken en choreografie.

Waacking

Waacking is begonnen in het L.A. van de jaren ‘70. Disco was in, gay zijn niet. Er was geen plaats voor holebi’s en transgenders in het Amerika van toen. Op zoek naar een manier om zich uit te drukken, dansend op discomuziek in de clubs, is eerst punking en daarna waacking ontstaan.

Waacking is een social dance, het draait om samen dansen met andere mensen. Het is bekend geworden door het programma Soul Train, maar werd vooral gedaan in clubs.

Feminine

Deze dansstijl is een variant van Hip Hop waarbij er meer nadruk wordt gelegd om jouw vrouwelijkheid beter tot uiting te laten komen. Het is een specifieke stijl binnen de Urban-wereld.

Termen zoals performance, confidence, appearance, power staan bij deze dansstijl zeker centraal. Het draait uiteindelijk om je comfort te vinden binnen het uiten van vrouwelijke bewegingen wat op lange termijn je zelfzekerheid zeker een boost kan geven!

Hip Hop Diversity

Wil jij groeien als danser en hou je wel van een uitdaging? Dan is de les hip hop diversity de geschikte dansles voor jou! In de les hip hop diversity krijg je een stevige portie basispassen aangeleerd die je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen als veelzijdig danser/danseres. Tijdens de opwarming leer je de basispassen gebruiken op de muziek en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

In de les worden verschillende muziekstijlen gebruikt waaronder urban, house en dancehall. Je leert danstechnieken combineren met snelheid en precisie waardoor je dynamischer leert bewegen. Alles wat je leert zet je om in moderne hip hop choreografieën die je aan het einde van het dansjaar kan laten zien tijdens de grote dansshow.

High Heels Dance class

NIEUW TE GENK!! *High Heels Dance class* Voor jong en oud geen ervaring vereist! Voor alle hot mommies onder ons dat even uit de sleur willen?

Wees erbij en leer de mind blowing hot moves! High Heels geven je zelfvertrouwen en halen je vrouwelijke kant naar boven. Wees creatief! Wees sensueel! Wees de beste! De choreografie is afgestemd op het dragen van deze schoenen. Er zijn meerdere dansstijlen gemixt tijdens de les, maar de nadruk ligt op Hiphop female style met latin invloeden.

Neem je High Heels mee en maak je klaar om je lichaamsbewustzijn en het vertrouwen in jezelf een boost te geven. De focus zal liggen op sensuele bewegingen, krachtopbouw en de behendigheid die nodig is om sierlijk en elegent te bewegen.

 

Dancehall

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De Caraïbische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve dansvorm.

De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 - kenmerkend zijn de drumpatronen op de voorgrond- voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd.

Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend voor de substijlen. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen is heel leuk.

Docenten

 
Naika Giustizieri

Naika Giustizieri

In 2009 begon Naika haar passie te delen. Ze startte met les geven in de stijl Jazz & Hip hop en mocht ook via deze weg een wedstrijdteam leiden, dit in de stijl Hip hop kids. Als choreograaf leert ze zelf ook heel graag bij door workshops...

Chiara Troiani

Chiara Troiani

Een jonge danseres afkomstig uit Houthalen. Ze volgt iedere week intensieve danslessen van verschillende choreografen in verschillende stijlen. Haar voorkeur gaat uit naar Hip hop. Hier wilt ze zich verder op focussen...

Lisa Oggia

Lisa Oggia

Lisa Oggia zette haar eerste danspasjes toen ze nog maar net kon lopen. Een gedreven danseres met veel passie voor dans. Lisa volgde al heel wat workshops van bekende choreografen in diverse dansstijlen. Ze heeft een achtergrond...

Chayenne Claeys

Chayenne Claeys

Chayenne Claeys is onze jongste aanwinst. Ze begon op leeftijd van 3 jaar en plots was ze niet meer te stoppen! Ze volgde de dansstijlen: Ballet, Jazz en Hip Hop. Bij de Hip Hop lessen wist ze meteen dat dit haar ding was. ...

Gaiane Hasoyan

Gaiane Hasoyan

Op jonge leeftijd is Gaiane Hasoyan begonnen met het volgen van ballet. Hierdoor ontdekte ze al snel haar grote passie voor dans. Niet alleen klassieke dans, maar ook de hiphop cultuur heeft door de jaren heen interesse bij haar opgewekt. De talloze internationale workshops en danslessen hebben bijgedragen tot de veelzijdige en passionele danseres die zij vandaag de dag is. Dit blijkt uit de choreo’s die zij gedreven aanleert met de nodige portie attitude. Een ervaren docent die met de nodige passie haar leerlingen steeds weet te triggeren.

Wout Crijns

Wout Crijns

Na het bekijken van “America’s Best Dance Crew (ABDC S6)” was hij helemaal verkocht en zette hij uiteindelijk de stap om zich aan te sluiten bij een dansschool op 15 jarige leeftijd. Al snel kreeg hij de kans om deel te nemen in een wedstrijdteam en even later maakte hij deel uit van een aantal projecten onder leiding van Chilton Galimo en Behroz Akbari. Doorheen zijn proces als danser bleek dat hij enorm veel interesse had in het volgen van workshops (bv. FPDC in Polen, BC in Oostende, CAD in Amsterdam, …). Dit om zoveel mogelijk verschillende invloeden te ervaren. De interessegebieden liggen bij hem vooral bij Waacking, Voguing (New Way) en Feminine. Dankzij deze stijlen wist hij zijn zelfvertrouwen te vinden die men nodig acht in de danswereld. Voor Wout draait het vooral om je eigen gevoel/verhaal te vertalen in de aangeboden choreografie, jezelf comfortabel voelen in de les is een must!

Locaties

 

SportinGenk park- Emiel Van Dorenlaan 144, 3600 Genk

 

Jeugdcentrum Rondpunt 26 - Europalaan 26, 3600 Genk