Dansrooster 2021 - 2022

Lessen starten terug vanaf 6 September 2021

Gratis Proefles
 

Locaties :

1) SportinGenk Park (Sportcentrum Genk) - Emiel Van Dorenlaan 144 – 3600 Genk

2) Opglabbeek - Oude Asserweg 95 – 3660 Opglabbeek

3) Rondpunt 26 - Europalaan 26 – 3600 Genk

4) Zaal Krakus Poolse Vereniging - Zonnebloemstraat 58 – 3600 Genk
 

Dag Stijl Uur Locatie Docent
Maandag Show team (Selected) 18u00 - 19u30 Opglabbeek Gaiane
Maandag Hip Hop Diversity 11+ 19u30 - 20u30 Opglabbeek Gaiane
Maandag Hip Hop Adults 18+ 20u30 - 21u30 Opglabbeek Gaiane
Maandag Yoga (Open Level) 20u00 - 21u00 Rondpunt 26 Genk Natalia
 
Dinsdag Hip Hop 8+ 18u00 - 19u00 SportinGenk Park Jhelissa
Dinsdag Hip Hip 11+ 19u00 - 20u00 SportinGenk Park Chayenne
Dinsdag Jazz/Modern 11+ 20u00 - 21u00 SportinGenk Park Naika
Dinsdag High Heels 18+ 21u00 - 22u00 SportinGenk Park Naika
Dinsdag Fit Dance Club 18+ 19u00 - 20u00 Opglabbeek Ila
Dinsdag Yoga (Open Level) 20u00 - 21u00 Opglabbeek  Natalia
 
Woensdag Kleuterdans 3+ 13u30 - 14u30 Krakus Poolse Ver. Genk Shana
Woensdag Hip Hop 5+ 14u30 - 15u30 Krakus Poolse Ver. Genk Shana
Woensdag Kleuterdans 3+ 16u00 - 17u00 Opglabbeek Shana
Woensdag Jazz/Modern 8+ 17u00 - 18u00 Opglabbeek Naika
Woensdag Jazz/Modern 11+ 18u00 - 19u00 Opglabbeek Naika
Woensdag Hip Hop 11+ 19u00 - 20u00 Opglabbeek Chayenne
Woensdag Hip Hop 14+ 20u00 - 21u00 Opglabbeek Chayenne
 
Donderdag Fit Dance Club 18+ 20u00 - 21u00 Krakus Poolse Ver. Genk Ila
Donderdag Hip Hop 14+ 19u30 - 20u30 SportinGenk Park Chiara
Donderdag Hip Hop Adults 18+ 20u30 - 21u30 SportinGenk Park Chiara
 
Vrijdag Hip Hop Boyz 18u00 - 19u00 Rondpunt 26 Genk Fabrizio
Vrijdag The Breaking Club 19u00 - 20u00 Rondpunt 26 Genk Fabrizio
Vrijdag Hip Hip Diversity 14+ 18u00 - 19u00 Opglabbeek Gaiane
Vrijdag Jazz/Modern 14+  19u00 - 20u00 Opglabbeek Daisy
Vrijdag Jazz/Modern 18+ 20u00 - 21u00 Opglabbeek Daisy
 
Zaterdag Hip Hop 5+ 10u00 - 11u00 Opglabbeek Jhelissa
Zaterdag Hip Hop 8+ 11u00 - 12u00 Opglabbeek Jhelissa
Zaterdag Hip Hop Boyz 12u00 - 13u00 Opglabbeek Fabrizio
Zaterdag The Breaking Club 13u00 - 14u00 Opglabbeek Fabrizio

Opgelet : enkel voor lessen Hip Hop Adults 18+, High Heels 18+, Yoga, Fit Dance Club 18+ en Jazz/Modern 18+ vragen wij een bijdrage van 5 euro per proefles. Deze mag voor aanvang van de les gestort worden op : BE06 0018 8767 0722 op naam van Ntertainment Dance School. Mededeling => Naam en Voornaam + gewenste proefles. Bij het niet betalen kan de proefles niet doorgaan.

Klik hier om het huisreglement te downloaden.

 

 

 

 

 

 

Ook eens meedoen?

In onze danslessen wordt er veel belang gehecht aan zowel danstechnische vaardigheden als dansbeleving en expressie. De kinderen en jongeren tonen hun groei dan ook graag met veel enthousiasme in onze jaarlijkse dansvoorstelling.

Neem snel een kijkje bij onze danslessen en foto’s en aarzel niet om een proefles aan te vragen.

Gratis Proefles

 

 

Kalender 2021/2022

Dag Activiteit Uur Zaal
6/09/2021 Start Lessen Nieuw Dansjaar 2021-2022   Zie Dansrooster Zie Dansrooster
28 & 29/05/2022 Jaarlijkse Danshow Te bepalen Casino Genk/Waterschei

 


Dansstijlen

 

Hip Hop

Ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in The Bronx. Bij ons kan je al op leeftijd van 5 jaar komen Hip Hoppen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom! Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren.

De dansstijl blijft zich dan ook steeds ontwikkelen. Zowel bij docenten Gaiane, Chayenne als Chiara kan men terecht voor de Hip Hop les. Zo heeft ieder docent zijn eigen invloed en is geen enkele les vergelijkbaar.

Jazz/Modern

Bij modern ligt de focus op techniek en lichaamsbewustzijn. Je kan dus als opwarming kleine combinatie-oefeningen verwachten van breathings, voetwerk, floorwork, swings, conditie, lenigheid, kracht en draaitechniek.

Na de opwarming volgen er diagonalen om te werken aan flow, verlenging, dynamiek, movement en richtingsbewustzijn. Als laatste wordt er gewerkt aan een choreografie om je gevoelens in kwijt te kunnen, een combinatie van klassieke en hedendaagse dans met een vleugje jazz.

The Breaking Club

The breaking club is een cursus waar alle elementen van hiphop onder de loep worden genomen, maar met als focus breaking (of BREAKDANCE zoals bekend in de media) De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen, ongeachte de dansachtergrond, kan meevolgen. We beginnen met de foundation (basis) en bouwen daar voortdurend op verder.

Ook leren we de geschiedenis en achtergrond van iedere pas, en zal er veel aandacht besteed worden aan een muzikale training, om zo tot diepere inzichten te komen. Doorheen het jaar worden de leerlingen gestimuleerd om ook zelf op zoek te gaan naar hun eigen creativiteit, zodat het improviseren een vorm kan krijgen in de leerling zelf.

FitDance

Hou jij van sport en dansen? Ga je niet graag naar de gym maar wil je wel fit zijn? Dan is deze les echt wel iets voor jou! Een les waar je op leuke hedendaagse muziek dansend gaat sporten.

Wekelijkse lessen waar je jezelf even kwijt kan en alles rondom je kan vergeten. Ila tovert een lach op je gezicht zelfs na een slechte dag!

Hip Hop Diversity

Wil jij groeien als danser en hou je wel van een uitdaging? Dan is de les hip hop diversity de geschikte dansles voor jou! In de les hip hop diversity krijg je een stevige portie basispassen aangeleerd die je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen als veelzijdig danser/danseres. Tijdens de opwarming leer je de basispassen gebruiken op de muziek en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

In de les worden verschillende muziekstijlen gebruikt waaronder urban, house en dancehall. Je leert danstechnieken combineren met snelheid en precisie waardoor je dynamischer leert bewegen. Alles wat je leert zet je om in moderne hip hop choreografieën die je aan het einde van het dansjaar kan laten zien tijdens de grote dansshow.

High Heels Dance class

NIEUW TE GENK!! *High Heels Dance class* Voor jong en oud geen ervaring vereist! Voor alle hot mommies onder ons dat even uit de sleur willen?

Wees erbij en leer de mind blowing hot moves! High Heels geven je zelfvertrouwen en halen je vrouwelijke kant naar boven. Wees creatief! Wees sensueel! Wees de beste! De choreografie is afgestemd op het dragen van deze schoenen. Er zijn meerdere dansstijlen gemixt tijdens de les, maar de nadruk ligt op Hiphop female style met latin invloeden.

Neem je High Heels mee en maak je klaar om je lichaamsbewustzijn en het vertrouwen in jezelf een boost te geven. De focus zal liggen op sensuele bewegingen, krachtopbouw en de behendigheid die nodig is om sierlijk en elegent te bewegen.

 

Yoga

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarvan de wortels in India liggen. Het woord stamt uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden’ of ‘samenbrengen’. Binnen de yoga bestaan er verschillende stijlen en stromingen. Onze lessen richten zich vooral op Yin Yoga en Vinyasa flows. Yin yoga is een tragere, zachte en meer meditatieve vorm van yoga in vergelijking met de andere yogastijlen. Deze vorm is uitermate geschikt voor mensen met blessures, chronische pijn, nood aan meer flexibiliteit en zelfrealisatie. Vinyasa daarentegen bestaat uit vloeiend aan elkaar verbonden houdingen door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s).

Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een soort ‘flow’. Vinyasa kent geen vaste series en volgordes van houdingen. Met veel creativiteit ontstaan steeds weer nieuwe combinaties en opeenvolgingen van houdingen. Waar Yin Yoga zich meer focust zich op de soepelheid van gewrichten licht bij de actieve Vinyasa flows de nadruk op het versterken van je spieren!

Door de beide vormen van yoga actief te beoefenen kun je de kwaliteit van je leven sterk beïnvloeden, of liever gezegd verbeteren. Je voelt je er fysiek beter en fitter door, je wordt leniger en het zuivert je energieke lichaam.

Kleuterdans

Tijdens onze kleuterdans laten we de kinderen op een speelse manier kennis maken met de basiselementen van de dans. Door in te spelen op de belevingswereld van het kind ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte- en vormgevoel.

We besteden ook aandacht aan houding en corrigerende oefeningen, hierdoor wordt er een basis gelegd voor een goede danstechniek. Tijdens de les dansen we op allerlei soorten muziek.

Docenten

 
Naika Giustizieri

Naika Giustizieri

Naika Giustizieri is zelf ook nog heel actief in de danslessen. Ze geeft les aan tieners vanaf 8 jaar in de stijl Jazz/Modern. Voor de volwassenen geeft Naika ook de lessen van High Heels 18+.

Chiara Troiani

Chiara Troiani

Chiara Troiani een jonge danseres afkomstig uit Houthalen. Ze volgt iedere week intensieve danslessen van verschillende choreografen in verschillende stijlen. Haar voorkeur gaat uit naar Hip hop. Hier wilt ze zich verder op focussen.

Lisa Oggia

Shana Gegvataj

Shana Gegvataj is 28 jaar en kleuterleidster. Op 6 jarige leeftijd trok ze haar eerste balletschoentjes aan. Vanaf toen zijn de danskriebels begonnen. Al 22 jaar danservaring in verschillende dansstijlen. Van ballet, jazz tot hiphop. Waarbij haar hart helemaal bij de hiphop skills lag. Hier heeft ze in verschillende wedstrijdteams meegedanst! Dansles geeft ze al 13 jaar lang, waarbij ze ook verschillende wedstrijdteams getraind heeft. Het lesgeven, haar passie en kennis van dans overbrengen doet ze met heel haar hart!

Chayenne Claeys

Chayenne Claeys is onze jongste aanwinst. Ze begon op leeftijd van 3 jaar en plots was ze niet meer te stoppen! Ze volgde de dansstijlen: Ballet, Jazz en Hip Hop. Bij de Hip Hop lessen wist ze meteen dat dit haar ding was. Vandaag volgt Chayenne nog verschillende dansstijlen van verschillende choreografen. Ook danst ze mee in de wedstrijdteam Girls Next Generation. Chayenne haar doel is om haar passie door te geven maar vooral om plezier te maken!

Gaiane Hasoyan

Op jonge leeftijd is Gaiane Hasoyan begonnen met het volgen van ballet. Hierdoor ontdekte ze al snel haar grote passie voor dans. Niet alleen klassieke dans, maar ook de hiphop cultuur heeft door de jaren heen interesse bij haar opgewekt. De talloze internationale workshops en danslessen hebben bijgedragen tot de veelzijdige en passionele danseres die zij vandaag de dag is. Dit blijkt uit de choreo’s die zij gedreven aanleert met de nodige portie attitude. Een ervaren docent die met de nodige passie haar leerlingen steeds weet te triggeren.

Jhelissa Masci

Al van kleins af aan volgde Jhelissa Masci danslessen. Ze ontdekte toen dat hiphop haar favoriete stijl was en wou ook niets anders doen dan dat. Doorheen de jaren volgde ze dankzij de dansschool workshops in andere stijlen zoals girly hiphop, waacking en feminine. Jhelissa kreeg ook een liefde voor waacking en volgde dit 3 jaar. Toch miste ze hiphop en is ze nu enthousiast om jongeren deze stijl aan te leren. Plezier maken en je comfortabel voelen in de groep is hier heel belangrijk!

Gaiane Hasoyan

Natalia Al Mbaidin

Op jonge leeftijd werd Natalia geïnspireerd door beweging en de impact dat het heeft op het welbevinden van elk individu. Met een achtergrond in klassiek ballet en dans startte ze 6 jaar geleden met uitgebreid uitoefenen van verschillende yoga stijlen. Ze verloor haar hart aan yoga en de verbinding die het creëert tussen fysieke en mentale flexibiliteit. Momenteel heeft ze diverse opleidingen achter de rug en werkt ze als door Yoga Alliance gecertificeerde trainer. Ze richt zich vooral op de meer restoratieve Yin Yoga evenals de energierijke Vinyasa flows.

Gaiane Hasoyan

Ila Jansen

Ila Jansen is al 28 jaar werkzaam in de sport. Meervoudig opgeleid en in bezit van meerdere diploma's waaronder 3 voudig zumba instructrice (ZIN) en level 1 en 2 fitness begeleider. Met jaren lange ervaring geeft Ila in haar lessen net dat extra waar je op zoek naar bent als je van dansen en sport houdt. Ila gaat voor makkelijke maar effectieve trainingen! Haar moto is dan ook : “Alles met een knipoog en een lach”.

Gaiane Hasoyan

Fabrizio Ginnesi

Fabrizio werd in de zomer van 1992 besmet met de hiphop kriebels na het zien van de videoclip van Kris Kross - Jump. Op jonge leeftijd imiteerde hij Michael Jackson op allerlei podiums en danste hij op straat als vorm van zelfexpressie. In het jaar 1999/2000 kreeg hij zijn eerst les Capoeira, een braziliaanse dans/vechtkunst dat veel ritmische en acrobatische bewegingen inhoud en essentieel is geweest voor zijn vorming als danser. In de zomer van 2001 maakt hij kennis met de leden van wat later zijn crew zou worden, Maremma flava, een Breaking crew uit Grosseto (Italië) zijn dorp van afkomst. Vandaag de dag, met meer dan 20 jaar ervaring, is zijn inzicht een gevestigde waarde in de hiphop/Breaking landschap. Zijn stijl bestaat uit invloeden van Breaking, HipHop party dance, popping, Locking, en Capoeira.

Gaiane Hasoyan

Daisy Devries

Al van kleins af aan, kon Daisy niet stil zitten als ze een swingend nummer hoorde. Op 7-jarige leeftijd besloot Daisy dan ook om te gaan dansen en na haar studies als Biomedische Laboratoriumtechnoloog heeft ze haar Professionele Bachelor behaald als Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten. Ondertussen is Daisy uitgegroeid tot een polyvalente danseres die aan heel veel opdrachten, shows en wedstrijden heeft meegedaan zoals: *Stage gelopen bij De Stilte en Dansnest *1ste plaats titels behaald als moderne choreograaf bij meerdere moderne competities *Best of musicals (Schouwburg Antwerpen en Capitol Gent) *Michael Jackson Tribute show Legacy on tour *TMF Awards *Belgisch Ballroom kampioen *Nederlands Cheerdance kampioen Als Docent Moderne dans legt Daisy de focus op techniek en lichaamsbewustzijn. Je kan dus als opwarming kleine combinatie-oefeningen verwachten van breathings, voetwerk, floorwork, swings, conditie, lenigheid, kracht en draaitechniek. Na de opwarming volgen er diagonalen om te werken aan flow, verlenging, dynamiek, movement en richtingsbewustzijn. Als laatste wordt er gewerkt aan een choreografie om je gevoelens in kwijt te kunnen, een combinatie van klassieke en hedendaagse dans met een vleugje jazz.

Locaties

 

Opglabbeek
Oude Asserweg 95
3660 Opglabbeek

 

SportinGenk park
Emiel Van Dorenlaan 144
3600 Genk

 

Jeugdcentrum Rondpunt 26
Europalaan 26
3600 Genk

 

Krakus Poolse Vereniging
Zonnebloemstraat 58
3600 Genk