Dansrooster 2020 - 2021

Lessen starten terug vanaf 7 September 2020

Gratis Proefles
 

Locaties :

1) SportinGenk Park (Sportcentrum Genk)             Emiel Van Dorenlaan 144 – 3600 Genk

2) Regina Mundi (Mater Dei)                                  Klokkuil – 3600 Genk (groene poort)

3) Opglabbeek                                                      Oude Asserweg 95 – 3660 Opglabbeek
 

Dag Stijl Uur Locatie
Maandag Hip Hop 8+ 18u00-19u00 Regina Mundi
Maandag Hip Hop Diversity 11+ 19u00-20u00 Regina Mundi
Maandag Hip Hop Diversity 11+ 19u00-20u00 Opglabbeek
Maandag Hip Hop Adults 18+ 20u00-21u00 Opglabbeek
Dinsdag Jazz/Modern 8+ 18u00-19u00 SportInGenk Park
Dinsdag Jazz/Modern 11+ 19u00-20u00 SportInGenk Park
Dinsdag Hip Hop 11+ 20u00-21u00 SportInGenk Park
Dinsdag High Heels 18+ 21u00-22u00 SportInGenk Park
Woensdag Kleuterdans 3+ 14u00-15u00 Regina Mundi
Woensdag Hip Hop 5+ 15u00-16u00 Regina Mundi
Woensdag Hip Hop Diversity 14+ 19u00-20u00 Regina Mundi
Woensdag Dance Hall 14+ 20u00-21u00 Regina Mundi
Woensdag Jazz/Modern 8+ 17u00-18u00 Opglabbeek
Woensdag Jazz/Modern 11+ 18u00-19u00 Opglabbeek
Woensdag Hip Hop 11+ 19u00-20u00 Opglabbeek
Woensdag Hip Hop 14+ 20u00-21u00 Opglabbeek
Donderdag Hip Hop 14+ Beginners 18u00-19u00 Regina Mundi
Donderdag Hip Hop 14+ Gevorderden 19u00-20u00 Regina Mundi
Donderdag Hip Hop Adults 18+ 20u30-21u30 SportInGenk Park
Vrijdag Hip Hop Diversity 14+ 19u00-20u00 Opglabbeek
Vrijdag Dance Hall 14+ 20u00-21u00 Opglabbeek
Zaterdag Hip Hop 5+ 10u00-11u00 Opglabbeek
Zaterdag Hip Hop 8+ 11u00-12u00 Opglabbeek
 

Ook eens meedoen?

In onze danslessen wordt er veel belang gehecht aan zowel danstechnische vaardigheden als dansbeleving en expressie. De kinderen en jongeren tonen hun groei dan ook graag met veel enthousiasme in onze jaarlijkse dansvoorstelling.

Neem snel een kijkje bij onze danslessen en foto’s en aarzel niet om een proefles aan te vragen.

Gratis Proefles

 

 

Kalender 2019/2020

Dag Activiteit Uur Zaal
7/09/2020 Start Lessen Nieuw Dansjaar 2020-2021   Zie Dansrooster Zie Dansrooster
6/06/2020 Jaarlijkse Danshow   Casino Genk/Waterschei

 


Dansstijlen

 

Hip Hop

Ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in The Bronx. Bij ons kan je al op leeftijd van 5 jaar komen Hip Hoppen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom! Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren.

De dansstijl blijft zich dan ook steeds ontwikkelen. Zowel bij docenten Naika, Chayenne als Chiara kan men terecht voor de Hip Hop les. Zo heeft ieder docent zijn eigen invloed en is geen enkele les vergelijkbaar.

Jazz Technieken

De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken) en veel bewegingen met licht gebogen benen.

Deze les wordt gegeven door docent Naika. De les is een mix van basis technieken en choreografie.

Waacking

Waacking is begonnen in het L.A. van de jaren ‘70. Disco was in, gay zijn niet. Er was geen plaats voor holebi’s en transgenders in het Amerika van toen. Op zoek naar een manier om zich uit te drukken, dansend op discomuziek in de clubs, is eerst punking en daarna waacking ontstaan.

Waacking is een social dance, het draait om samen dansen met andere mensen. Het is bekend geworden door het programma Soul Train, maar werd vooral gedaan in clubs.

Feminine

Deze dansstijl is een variant van Hip Hop waarbij er meer nadruk wordt gelegd om jouw vrouwelijkheid beter tot uiting te laten komen. Het is een specifieke stijl binnen de Urban-wereld.

Termen zoals performance, confidence, appearance, power staan bij deze dansstijl zeker centraal. Het draait uiteindelijk om je comfort te vinden binnen het uiten van vrouwelijke bewegingen wat op lange termijn je zelfzekerheid zeker een boost kan geven!

Hip Hop Diversity

Wil jij groeien als danser en hou je wel van een uitdaging? Dan is de les hip hop diversity de geschikte dansles voor jou! In de les hip hop diversity krijg je een stevige portie basispassen aangeleerd die je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen als veelzijdig danser/danseres. Tijdens de opwarming leer je de basispassen gebruiken op de muziek en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

In de les worden verschillende muziekstijlen gebruikt waaronder urban, house en dancehall. Je leert danstechnieken combineren met snelheid en precisie waardoor je dynamischer leert bewegen. Alles wat je leert zet je om in moderne hip hop choreografieën die je aan het einde van het dansjaar kan laten zien tijdens de grote dansshow.

High Heels Dance class

NIEUW TE GENK!! *High Heels Dance class* Voor jong en oud geen ervaring vereist! Voor alle hot mommies onder ons dat even uit de sleur willen?

Wees erbij en leer de mind blowing hot moves! High Heels geven je zelfvertrouwen en halen je vrouwelijke kant naar boven. Wees creatief! Wees sensueel! Wees de beste! De choreografie is afgestemd op het dragen van deze schoenen. Er zijn meerdere dansstijlen gemixt tijdens de les, maar de nadruk ligt op Hiphop female style met latin invloeden.

Neem je High Heels mee en maak je klaar om je lichaamsbewustzijn en het vertrouwen in jezelf een boost te geven. De focus zal liggen op sensuele bewegingen, krachtopbouw en de behendigheid die nodig is om sierlijk en elegent te bewegen.

 

Dancehall

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De Caraïbische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve dansvorm.

De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 - kenmerkend zijn de drumpatronen op de voorgrond- voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd.

Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend voor de substijlen. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen is heel leuk.

Docenten

 
Naika Giustizieri

Naika Giustizieri

Naika Giustizieri is zelf ook nog heel actief in de danslessen. Ze geeft les aan tieners vanaf 11 jaar in de stijl Hip Hop en Jazz.

Chiara Troiani

Chiara Troiani

Chiara Troiani een jonge danseres afkomstig uit Houthalen. Ze volgt iedere week intensieve danslessen van verschillende choreografen in verschillende stijlen. Haar voorkeur gaat uit naar Hip hop. Hier wilt ze zich verder op focussen.

Lisa Oggia

Shana Gegvataj

Shana Gegvataj is 28 jaar en kleuterleidster. Op 6 jarige leeftijd trok ze haar eerste balletschoentjes aan. Vanaf toen zijn de danskriebels begonnen. Al 22 jaar danservaring in verschillende dansstijlen. Van ballet, jazz tot hiphop. Waarbij haar hart helemaal bij de hiphop skills lag. Hier heeft ze in verschillende wedstrijdteams meegedanst! Dansles geeft ze al 13 jaar lang, waarbij ze ook verschillende wedstrijdteams getraind heeft. Het lesgeven, haar passie en kennis van dans overbrengen doet ze met heel haar hart!

Chayenne Claeys

Chayenne Claeys

Chayenne Claeys is onze jongste aanwinst. Ze begon op leeftijd van 3 jaar en plots was ze niet meer te stoppen! Ze volgde de dansstijlen: Ballet, Jazz en Hip Hop. Bij de Hip Hop lessen wist ze meteen dat dit haar ding was. Vandaag volgt Chayenne nog verschillende dansstijlen van verschillende choreografen. Ook danst ze mee in de wedstrijdteam Girls Next Generation. Chayenne haar doel is om haar passie door te geven maar vooral om plezier te maken!

Gaiane Hasoyan

Gaiane Hasoyan

Op jonge leeftijd is Gaiane Hasoyan begonnen met het volgen van ballet. Hierdoor ontdekte ze al snel haar grote passie voor dans. Niet alleen klassieke dans, maar ook de hiphop cultuur heeft door de jaren heen interesse bij haar opgewekt. De talloze internationale workshops en danslessen hebben bijgedragen tot de veelzijdige en passionele danseres die zij vandaag de dag is. Dit blijkt uit de choreo’s die zij gedreven aanleert met de nodige portie attitude. Een ervaren docent die met de nodige passie haar leerlingen steeds weet te triggeren.

Gaiane Hasoyan

Jhelissa Masci

Al van kleins af aan volgde Jhelissa Masci danslessen. Ze ontdekte toen dat hiphop haar favoriete stijl was en wou ook niets anders doen dan dat. Doorheen de jaren volgde ze dankzij de dansschool workshops in andere stijlen zoals girly hiphop, waacking en feminine. Jhelissa kreeg ook een liefde voor waacking en volgde dit 3 jaar. Toch miste ze hiphop en is ze nu enthousiast om jongeren deze stijl aan te leren. Plezier maken en je comfortabel voelen in de groep is hier heel belangrijk!

Locaties

 

SportinGenk park
Emiel Van Dorenlaan 144, 3600 Genk

 

Regina Mundi (Mater Dei)
Klokkuil – 3600 Genk (groene poort)

 

Opglabbeek
Oude Asserweg 95 – 3660 Opglabbeek